Tandem skok


TANDEM SKOKOVI ili TANDEM SKYDIVING je vrsta padobranstva gde je učenik padobranac – tandem putnik, povezan posebnim sistemom veza za tandem instruktora. Instruktor koristi tandem padobran, dizajniran za ovakvu vrstu skokova, dovoljno velik da nosi 2 osobe i pri tom bezbedno izvede skok i bez problema se prizemlji. Tandem putniku – učeniku je potrebna kratka priprema pre skoka koja traje 15-ak minuta. Učenik mora imati najmanje 18 godina i ne više od 100kg.

tandem skok - srpski vitezovi
Tandem skokovi su veoma popularan način uvodjenja novih početnika u sportsko padobranstvo i naravno jedan od najlepših adrenalinskih sportova za one koji to žele samo jednom ili više puta da probaju.
Oprema i padobrani su toliko uznapredovali da se slobodno može reći da su šanse vrlo male da vam se išta loše desi! Naravno da postoje izuzeci, ali oni su veoma retki…

tandem skok

Sve što je potrebno je želja da probate ovako nešto! Lekarski pregled i višečasovna obuka vam nisu potrebni, za razliku od onih koji žele samostalno da se bave padobranstvom.
Posle kratke pripreme na zemlji, spremni ste za 20 minutni let i tandem skok, koji će vam definitivno ostati kao jedan od najlepših i najupečatljivijih dogadjaja u životu.
Skače se sa visine od 3000m do 4000m iz aviona ili helikoptera! Brzina tela u slobodnom padu je oko 200km/h, a slobodan pad traje oko 45 sekundi do otvaranja padobrana.
Padobran se otvara na visini od 1500m, a onda vam predstoji još 4-5 minuta leta pod kupolom otvorenog padobrana i pogleda koji vas ostavlja bez daha. Ako želite, možete dobiti video snimak i fotografije vašeg tandem skoka!

tandem skok padobranstvo ronjenje srpski vitezovi mihailo deda